Üdvözöljük!

Vendégeink Magyarország azon helyét választják pihenésük eltöltésére, ahol a Magyar nép történelme összeér a természettel … Nyáridőben - betakarítás idején - a szérűskertben tárolt friss széna csodálatos illata lengi be a tanyaudvart… Aki nálunk száll meg, tanyagazdaként kóstolhat bele a korunk kényelmével felszerelt, vidéki élet világába… Öt hektáros kertünkben sétálva új érzéseket fedezhet fel térről és időről…

A vendégház kialakításakor nagy figyelmet fektettünk a tanyasi jelleg megőrzésére. A nyaralás élményét nem szeretnénk azzal kellemetlenné tenni, hogy egymás számára ismeretlen embereket egyszerre látunk vendégül.
Ezért a vendégház mindig egyben és egészben kiadó. Elsősorban nagy családok, baráti társaságok figyelmébe ajánljuk.
A helyiségek eredeti rendeltetését csak a legszükségesebb mértékben változtattuk meg. A házban takaros fürdőszobát alakítottunk ki. A kor elvárásainak megfelelően a szobákba televíziók kerültek.

Vendégeink részére a teljes udvar, a kert, a tavak, az erdő, -a meghirdetett összes szolgáltatással együtt- rendelkezésére áll.

A vendégházban


 • Két szoba, melyek külön bejárattal rendelkeznek. Az egyik a gangra, a másik a konyhába nyílik.
  Mindkettőben kettő darab, egymás mellé helyezett paraszt ágy és egy emeletes ágy található, így négy-négy személyesek. A gangra nyílóban egy, a konyhára nyílóban kettő pótágy helyezhető el. A megfelelő hőmérsékletet a 60 cm vastag, vályogból készült falak biztosítják. Ha a nyílászárókat vendégeink megfelelően használják, akkor nem fogják hiányát érezni a klímaberendezésnek a legforróbb nyári napokon sem.
 • Teljesen felszerelt konyha.
 • Gang. A közösségi tér és ebédlő funkcióját tölti be asztalokkal, székekkel.
 • Zuhanyzó, WC. A főépületben korszerű zuhanyzó, WC áll vendégeink rendelkezésére.
 • A melléképületben szintén található zuhanyzó és WC, ez az udvarról közelíthető meg.

Árak


 • 1-2 fő részére a vendégházunk 21.000 Ft/éj. A minimális tartózkodási idő: 2 éj.
 • 3 fő feletti foglalás esetén vendégházunk 7.000 Ft/fő/éj. A minimális tartózkodási idő: 2 éj.
 • 8 főnél nagyobb létszámú igény esetén három pótágy áll rendelkezésre, melynek ára 4.000 Ft/fő/éj. Ha ez sem elegendő, akkor az elszállásolás csak saját sátorban, vagy lakókocsiban lehetséges, melynek ára 2.000 Ft/fő/éj.
 • Rendezvény esetén egyedi árszabás.

 • A fűtési szezon ideje alatt fogyasztástól függően fűtési díjat számolunk fel.
 • Vendégházunkban háziállatot nem tudunk fogadni.
 • 4 éves korig a vendégház ingyenes.
 • Áraink 2021.december 31.-ig érvényesek.

 • Elfogadott fizetési módok: készpénz, átutalás
 • Elfogadott pénznemek: HUF (Ft) , EUR (€) ,
 • Foglalóként a szállásdíj 30%-át kell előre utalni, a foglalás ezzel válik véglegessé. A fennmaradó összeget érkezéskor kell kiegyenlíteni készpénzben.
  Lemondási feltételek a foglalás után:
  Az érkezési nap előtti
  - 16. napig a teljes foglalót,
  - 8. - 15. napon a foglaló 50 % -át fizetjük vissza
  - 7. naptól, illetve meg nem jelenés esetén sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett foglalót.
 • Érkezés: 15:00 órától – 20:00 óráig
 • Távozás: 10:00 óráig

Megfigyelhető állatok

A közelben lévő Szeri-puszta - Büdös-szék környékén több mint 230 madárfajt figyeltek meg, melyből közel 80 faj fészkel is ezen a területen.
Az évszaktól, a megfigyelő ügyességétől és szerencséjétől függően a vendégház kertjében is megfordul:
házi veréb, mezei veréb, kékcinke, széncinke, ökörszem, barázdabillegető, rozsdafarkú, őszapó, tőkés réce, barát réce, szürke gém, nagy kócsag, kis kócsag, szárcsa, bakcsó, vörös gém, jégmadár, balkáni gerle, seregély, feketerigó, sárgarigó, zöld küllő, fekete harkály, nagy fakopáncs, kis fakopáncs, közép fakopáncs, szalakóta, gyurgyalag búbos banka, vörös vércse, kék vércse, őz, mókus, gólya, (időnként nagy csoportokban) róka, mezei nyúl


Horgászat

Horgászható halaink: ponty, szürke harcsa, fekete sügér, amúr, busa, süllő. A horgászfelszerelésről vendégeinknek kell gondoskodniuk.
Halastavunkban a horgászat a következő szabályok szerint térítésmentesen vehető igénybe:
- Pontymatrac, sebfertőtlenítő, horogszabadító, nagy méretű merítő szák megléte és használata kötelező.
-A kifogott hallal a legkíméletesebben kell bánni, pontymatracra kell helyezni. A horog kivételét és a fertőtlenítést követően a tóba a legrövidebb időn belül vissza kell engedni. Megvásárlására, helyben való elkészítésére nincs lehetőség. Vendégeink fogásról készült fotóit engedélyükkel honlapunkon közzétesszük.
-A tavon egyszerre egy időben legfeljebb kettő darab horgászbottal lehet horgászni. Egy horgászkészségen maximum kettő horog lehet. Hármashorog használata és a pergetés nem megengedett. Mindenféle más halászati tevékenység /dobó háló, húzó háló, elektromos halászat, „gereblyézés”, tapogató, varsa, stb. szigorúan TILOS!
- Tavunk vízminőségének megőrzése érdekében az aromásított etetőanyagok és a folyékony aromák használata TILOS!
- Haltartóban való elhelyezés és a haltartó használata TILOS!
- A csónak horgászathoz is térítésmentesen használható.

Programok

Helyben:


Vendégeink ingyenes szolgáltatásaink széles köréből válogathatnak a hasznos időtöltés érdekében.
Hét hektáros erdőnkben erdei számháború vívható, a hozzáértők gombát szedhetnek.
Hátsó páskomunk stabil, erős és sima gyepfelületén bármely labdajáték játszható.
Hét kis tavacskánk egy része nyár végére kiszárad, de van közöttük olyan, amely egy szárcsa család lakhelyéül szolgál. Szorgos munkával építenek a víz felszínére fészket, melyet azután elrejtenek a nád közé…
Magaslesünkről jól megfigyelhetőek a nyári melegben szomjas, a víz közelébe merészkedő őzek, nyulak.
Itt búcsúznak a nyártól, majd innen indulnak csoportokba verődve afrikai útjukra a gólyák.
Tavunk nem nagy ugyan, de egy kellemes csónakázásra alkalmas.
A megvilágított kertben este feledhetetlen élményt nyújt, a pattogó tűz fölött nyárson sütött szalonna, a tóparti kiülőben elköltve…
A sárkányeregetéshez sárkányt hozni kell, a terület rendelkezésre áll, a jó szélben pedig reménykedünk…
Amennyiben kertünket esküvői fotózásra szeretnék igénybe venni, és a fotózás olyan időpontra esik, amikor a vendégházban vendég tartózkodik, akkor azt csak vele egyeztetve, engedélyével tesszük.

Programok a falun belül:


Pusztaszer facebook oldala

Kerékpárral is elérhető célpontok:
- Hétvezér emlékmű: 3.7 km-re található az Árpád halom tetején. Az alföld közepén nagy ajándék egy szánkódomb. Télen a környező települések apraja-nagyja ide jön szánkózni. A közvetlen szomszédságában található a Pusztabíró ház. Innen irányította 100 éven keresztül a pusztabíró a környék életét.
- Flamann Ildikó, fazekas-kerámikus mester : /2 km/ Aki szeretne mélyebb betekintést nyerni a fazekasság rejtelmeibe, szeretné kipróbálni a szakmai fogásokat, vagy vásárolni szeretne a csodaszép népi és mese kerámiákból, az megteheti, a mesterrel előre egyeztetett időpontban. (Flamann Ildikó honlapja)
- Parkerdő: /2.6 km/ A nap 24 órájában szabadon látogatható. Tíz hektáros területére a nagykapuján szárnyaló madár engedi be látogatóit. Benne sétálgatva számos növénykülönlegességgel találkozhatunk. Séta közben az ösvény a közelben húzódó vaddisznófarm mellett vezet. (Videó a parkról)

- Makovecz Imre tervezte ravatalozó a temetőben: /900 m/ Az építmény tervezője külön gondolt a helyiség akusztikájára. Falunk - földdel lefedett kunhalomra emlékeztető alakjával - honfoglaló eleink előtt tiszteleg. A legendák szerint mind a Hét Vezérünknek volt egy - akkori nyelvhasználat szerint- „halma”. Nevesül: Árpád halom, Sáregyházi halom, Szárnyék halom, Vesszős halom, Kártyás halom, Kettős halom, Császárné halma, amelyeknek tetejére állították fel a vezérek sátrát. Ezekről a helyekről történt a törzsek életének irányítása. Pusztaszeren Árpád halma látható, rajta a Hét Vezér tiszteletére állított emlékművel.
- Büdös-szék – Szeri-puszta: /6 km/: A Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. (A Kiskunsági Nemzeti Park honlapja) Belépni csak előre egyeztetve, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével, vezetővel lehet. /Pataki Zsolt, természetvédelmi őrkerület-vezető, Tel: 30/435-4025
E-mail:Itt írhat nekik levelet
- Bagi malom: /6.3 km/ Ez már komolyabb kihívás kerékpárral, többnyire földúton. A falu északi csücskében található, Pálmonostora határában. Kis híján az enyészeté lett, míg egy francia férfi megvásárolta. Minden nyáron itt tölt egy hónapot és idejét az épület megmentésével tölti. Az malom belülről csak akkor látogatható, amikor tulajdonosa itt van. Belépőként írni kell a vendégkönyvbe…

A közeli településeken:


- Ópusztaszer : /7 km/ Nemzeti Történeti Emlékpark, benne a Feszty körképpel. Ez kiváló egész napos programot nyújt, ha mindent látni akar az érdeklődő. / de inkább kettő/ (Ópusztaszer honlapja)
A bejárat előtt a Csillagösvény Labirintus, kellemes szórakozást nyújt gyermeknek, felnőttnek. Csalkertjéből sok-sok rejtélyes kérdés helyes megválaszolásával lehet kijutni. (A Csillagösvény honlapja)
- Kistelek: /8 km/ Központjában található takaros kis termálfürdője. (A termálfürdő honlapja)
- Balástya: Őszeszéki tó, kilátóval. /20 km/ Madármegfigyelés, közelben gémtelep.
- Szatymaz: / 27 km /A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Tisza-völgyi Bemutatóház. (A Kiskunsági Nemzeti Park honlapja)
Múzeum látogatás, kerékpáros túra, szabadon látogatható tanösvény a Szegedi Fehér-tó mentén.
Szervezett túráik:
Szegedi Fehér-tó
Pálmonostora: Péteri tó
Csanytelek: Csaj-tó.
Érdeklődni: Ábrahám Krisztián: 30/638-0297

- Sándorfalva: /25 km/ Budai Sándor emlékház-tájház és citeramúzeum, Pallavicini Kastély (Sándorfalva honlapja)
- Szeged: Harmincöt kilométeres távolságra van, autóval harminc perc alatt elérhető, programok végtelenjét kínálva. Ezekből néhány:
Vadaspark: (A Vadaspark honlapja)
Tiszaparti Élmény és Kalandpark Szeged:
(A Tiszaparti Élmény és Kalandpark honlapja)
Hídivásár
Hajókirándulás:(Szegedi hajókirándulás)
Füvészkert: (A Füvészkert honlapja)
ParaPark Szeged: (A Parapark honlapja)
Móra Ferenc Múzeum: (A múzeum honlapja)
Szegedi Szabadtéri Játékok: (A Szegedi Szabadtéri játékok honlapja)
Napfényfürdő: (A Napfényfürdő honlapja)
Cinema City Mozi: (A mozi honlapja)
- Kiskunmajsa: / 25 km/
Jonathermál elnevezésű fürdőkomplexuma, termálvize Európa hírű. (A fürdő honlapja)
’56-os Múzeum és Kápolna (A kápolna honlapja)
- Kiskunfélegyháza: /25 km/ Felújított strandja megfelel a kor elvárásainak. (A fürdő honlapja) Megtekintést érdemel a Móra Ferenc emlékház, Petőfi Sándor emlékház, (Az emlékház honlapja) és a Kiskun Múzeum.
- Bugac: / 47 km / Bugaci Pásztormúzeum. (A múzeum honlapja)

Foglalás


Foglalását csak visszaigazolás után tekintse érvényesnek!Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérdése van? Írjon nekünk!

Örömmel válaszolunk minden nyitott kérdésre személyes beszélgetések során. Hívjon minket: +36/20 457-6862. Ha kapcsolatba kíván lépni velünk, kérjük töltse ki az alábbi mezőket:


TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST TEST